Lomme(g)uld #2

Fordi én kvindes uld kan være en anden kvindes guld. 

Denne uges lommeuld handler om influencers, robotter, AI og digitalt omdømme. Velkommen til.*

200w_d (1)

Digital omdømme som valuta

Dit digitale omdømme er din nye valuta, i hvert fald hvis du spørger den australske forfatter Rachel Botsman, aktuel med sin nye bog ’Who can you trust?’.

Vi viser større tillid til hinanden, men vi har mindre tillid til samfundets institutioner

Ifølge Botsman er vi på vej ind i en ny tidsalder: den distribuerede tillids tidsalder. Tilliden er blevet omfordelt så den opbygges nedefra og sidelæns, i modsætning til centralt placeret tillid i institutioner. Samtidig får vores (digitale) omdømme mere indflydelse end nogensinde på vores muligheder på jobmarkedet, i vores sociale liv, projekter, osv.

Men er det godt eller skidt? Og hvad betyder det at vores tillid til hinanden er i flux?

Læs, hvis du også interesserer dig for  #digitaletendenser #digitalkultur #deleøkonomi #personligbranding #digitalantropologi

Skærmbillede 2017-11-08 kl. 14.17.59

 

Micro-influencers are the biggest scheme

Den anonyme hovedperson i dette interview har, mildt sagt, ikke meget tilovers for micro-influencers. Det synes jeg personligt er et snæversynet træk. Mit udgangspunkt vil dog også altid være fordelene for en Dansk (SMV) og ikke et stort Amerikansk bureau, så vi vil ikke altid være enige. Hvad vi dog ér enige om, er nogle af grundene til at kritisere ukritisk brug af influencer marketing. 

Artiklen indeholder også interessante vinkler på de forskellige tilgange til influencers, debatter som også har kørt i danske kredse. Den anonyme kilde pointerer netop vigtigheden af at fastholde fokus på relationer og professionalitet (på begge sider af bordet!).

Læs, hvis du også interesser dig for #influentdk #smdk #komdk

giphy (1).gif

You will lose your job to a robot and sooner than you think

Ugens mest interessante artikel er også den længste. For selvom det føles som om alle taler om AI, robotter og machine learning, har vi meget at diskutere endnu. For eksempel hvad konsekvenserne (kan) blive(r) når først AI begynder at kunne det samme som mennesker. Det handler nemlig ikke kun om at det er på vej (og estimater siger at AI vil kunne alt det samme som mennesker i 2060), men også om at vi vil begynde at se konsekvenserne snart. Meget snart. Det kræver langsigtede visioner og handlingsplaner.

Far from slowing down, progress in artificial intelligence is now outstripping even the wildest hopes of the most dedicated AI cheerleaders. Unfortunately, for those of us worried about robots taking away our jobs, these advances mean that mass unemployment is a lot closer than we feared—so close, in fact, that it may be starting already.

Indrømmet, artiklen er temmelig dystopisk, men selv for en robotoptimist som mig er der mange værdifulde insights.

Læs, hvis du også er interesseret i #robots #futureofwork #AI #borgerløn #kapitalisme

giphy

 

 

Your body language may shape who you are

Indtil vi alle mister vores jobs til robotter, kan ligesindede jobsøgende måske finde inspiration i denne video. Jeg er selv typen der bliver overordentlig nervøs til jobsamtaler (og eksamenssituationer!), og har i denne uge fundet en del inspiration i Amy Cuddys TEDTalk om Power Poses og kropssprog.

Kan vi arbejde bevidst med vores kropssprog og dermed skabe forandringer i vores mindset, væremåde, liv og måden vi ser os selv? Ja, mener den amerikanske forsker Amy Cuddy. Og prøv så selv med et ‘Power Pose’ næste gang du skal til samtale, eksamen eller forhandle løn med chefen.

Fake it ’till you become it

Se videoen hvis du også interesserer dig for #nonverbalcommunication #socialpsychology.

 

*Ugens lommeuld er en blandet landhandel af ting jeg gemte og læste i Pocket i løbende af den/de forgange uge(r). Det er ikke nødvendigvis nyt indhold, men ikke desto mindre er det relevant og kurateret indhold fra lommens nylige arkiv. 

Tl;dr.

Én kvindes uld er en anden kvindes guld

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s